У Школі олімпійського резерву області відкрили новий стадіон

В Обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву сьогодні офіційно відкрили новий сучасний стадіон. Збудували його в межах програми Президента України «Велике Будівництво». 

«Цей об’єкт почали будувати ще у 2017 році. Я вважаю, що так не повинно бути. І ми вже змінюємо підходи: жодних довгобудів на роки. Школа олімпійського резерву є пріоритетною для нас. Стадіон – це лише перший крок. Далі – завершення будівництва нового корпусу. Наші спортсмени повинні мати всі необхідні умови для тренувань», – сказав голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Реконструкція стадіону тривала з 2017 до 2021 року. Збудували об’єкт за 12,6 мільйонів гривень. Це гроші з державної субвенції, ДФРР і з місцевого бюджету.

На території стадіону, зокрема, збудували:

  • футбольне поле, розміром 83 х 50 метрів,
  • доріжки для бігу по прямій та по колу,
  • сектори для стрибків у висоту,
  • сектор для метання спису,
  • майданчик для тренажерів,
  • павільйон для спортивного інвентаря.

На стадіоні займатимуться спортсмени та аматори з легкої атлетики та футболу. Також над загальною фізичною підготовкою працюватимуть спортсмени з баскетболу, хокею на траві, з веслування академічного та веслування на байдарках і каное.

Додамо, що участь у відкритті стадіону взяв футболіст збірної України Артем Довбик. Черкащанин забив переможний гол у ворота Швеції і вивів Україну в ¼ фіналу Євро-2020. Артем Довбик навчався в Обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву. 

Стрічка новин