Розпочався бета-тест Національного кешбеку через Дію

Українці отримуватимуть 10% компенсації за купівлю товарів українського виробництва у межах програми Нацкешбеку, яку ініціював Президент, а реалізує Міністерство економіки. Максимально за місяць можна отримати 3 тисячі гривень кешбеку.

Щоб долучитися до програми, спершу відкрийте спеціальний рахунок у банку — у застосунку, на сайті або у відділенні. Далі оновіть Дію, виберіть послугу Національний кешбек, а потім доєднайте й активуйте картку, на яку нараховуватиметься компенсація. Кошти надходитимуть на картку щомісяця. Відстежувати їх можна також через Дію, а витрачати — на комунальні, медичні послуги, транспорт, мобільний зв’язок, спорт, кіно тощо. Також гроші можна буде задонатити на Сили оборони або купити військові облігації.

«Відсьогодні кешбек нараховують 7 торгових мереж, у процесі приєднання ще близько 40 закладів торгівлі. У програмі вже зареєстровано 38 тисяч товарів від 600 українських виробників. Підтримка українців є послідовною політикою уряду, особливо напередодні опалювального сезону, адже за отриманий кешбек можна буде, наприклад, оплатити комунальні послуги. Водночас заохочення купувати локальні товари створюватиме робочі місця й забезпечить додаткові податкові надходження. Адже до 40% коштів, витрачених на український товар, повертається податками в бюджет і йде на потреби ЗСУ», — наголосила Юлія Свириденко, Перша віцепрем’єр-міністерка України — Міністерка економіки України.

Кешбек уже доступний на 38 тисячах товарів локальних виробників. Серед них — продукти харчування, ліки, одяг, побутова хімія і косметика, господарські товари, будівельні матеріали, меблі, іграшки й багато інших українського виробництва. Список товарів, на які нараховується кешбек, доступний за посиланням. Список закладів торгівлі, де нараховують кешбек, оновлюється тут.

«У Дії вже 20+ мільйонів користувачів. За чотири роки застосунок став для українців незамінним інструментом для взаємодії з державою. Тепер українці можуть у кілька кліків у смартфоні долучитися до програми Нацкешбек і раз на місяць отримувати компенсацію за купівлю товарів українського виробництва. Усе буде просто та зручно», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України.

Програма перший місяць працюватиме у форматі бета-тесту, перевірятиметься її функціонал. Виробники та продавці українських товарів також ще можуть доєднатися до Нацкешбеку через портал Дія. Для них це можливість збільшити попит і залучити нових клієнтів.

Підтримуйте українське з вигодою для себе.

Координатором програми Національний кешбек є Міністерство економіки України. У реалізації проєкту беруть участь Міністерство цифрової трансформації України, Державна податкова служба, Ощадбанк та уповноважені банки України. Технологічним партнером у реалізації програми є міжнародна платіжна система Mastercard. Операційний партнер проєкту — міжнародна компанія платіжних технологій Visa.

Стрічка новин