На Черкащині триває кампанія з літнього відпочинку й оздоровлення дітей

На Черкащині майже 10 тисяч дітей уже скористалися послугами літнього оздоровлення та відпочинку. Загалом активності триватимуть до кінця серпня. 

Зокрема, впродовж червня на Черкащині працювали 146 пришкільних таборів відпочинку. Крім цього, у школах і закладах позашкілля функціонувала низка локацій. Це – 51 мовний табір, 31 наукова школа, 18 патріотичних таборів і 41 інше тематичне об’єднання. Найбільше таким дозвіллям охоплено дітей у Черкаській і Смілянській тергромадах. 

– Забезпечено роботу пришкільних таборів відпочинку також на базі закладів освіти з цілодобовим перебуванням дітей, – зауважив заступник очільника області Олександр Шамрай. –  Цьогоріч активностями тут охоплено 950 вихованців. Окрім цього, впродовж літа вихованці ще будуть оздоровлюватися у санаторіях і таборах нашої країни.

Організовано також відпочинок й оздоровлення для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, 24 дитини вже вирушили до  закордонних і українських оздоровчих закладів.

Продовжують роботу на Черкащині і наметові табори. Ще 2 запрацюють у серпні в Леськівській та Іваньківській тергромадах.

Долучаються до організації  літнього дозвілля для молоді також громадські організації. Одна із них – «Поклик Яру», що має патріотичний напрям роботи.  Цьогоріч її активності об’єднали дітей із різних регіонів України.

– Якісне дозвілля для дітей, дотримання правил таборової діяльності та безпеки – незмінні пріоритети в роботі таборів, – наголосив Олександр Шамрай.  

Стрічка новин