Валерій Данилевський про підсумки вступної кампанії до профтехів області

Понад 3000 учнів вступили цьгоріч до закладів професійної (професійно-технічної) освіти Черкащини.  Із них 122 –  внутрішньо переміщені особи. Про це повідомив начальник обласного управління освіти і науки Валерій Данилевський на брифінгу в медіацентрі ОВА. 

Вступна кампанія в закладах професійної (професійно-технічної) освіти завершилася 1 жовтня.  З початком повномасштабної війни  вони взяли чіткий курс на підготовку кваліфікованих робітників за професіями, актуальними як для забезпечення обороноздатності держави, так і для повоєнної відбудови країни.

– Цьогоріч серед абітурієнтів популярністю користувалися професії: тракторист-машиніст, слюсар із ремонту сільськогосподарських машин, водій автотранспортних засобів, електрозварник та ін., – додав Валерій Данилевський.  – Здобувши освіту, фахівці працюватимуть над відновленням нашої країни. Тож маємо докласти максимум зусиль, щоб надати кожному учневі якісну й доступну освіту.

Також начальник управління поінформував про працевлаштування випускників профтехів. За минулий навчальний рік понад 95% із них забезпечено першим робочим місцем.

Докладніше про це дивіться у відео:

Нагадаємо, нещодавно Черкащину відвідав заступник міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній. Під час зустрічі з керівниками профтехів він обговорив перспективи створення в регіоні навчально-практичних центрів.

Читайте також: питання розвитку та підтримки людського капіталу в умовах війни обговорили на Черкаському міжнародному економічному форумі-2023.

Стрічка новин