«Порушення протиепідемічних заходів виявили на кожному четвертому об’єкті», – Володимир Папач
Держпродспоживслужба області продовжує здійснювати посилений державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства, протиепідемічних заходів у закладах освіти, продовольчої, непродовольчої торгівлі, громадського харчування, інших соціально важливих об’єктах.
Фахівці Держпродспоживслужби проводять роботу щоденно спільно з представниками Національної поліції та органами місцевого самоврядування.
Начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпрожспоживслужби у Черкаській області Володимир Папач розповів, що за липень та першу половину серпня фахівці провели 1260 перевірок. Порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявили на кожному четвертому об’єкті. Найбільше порушень зареєстрували у закладах продовольчої торгівлі та закладах громадського харчування.
Загалом з початку року фахівці Держпродспоживслужби області провели понад 10,7 тисяч перевірок. Порушення санітарного законодавства протиепідемічних заходів виявили у 25 % випадків.
Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, з подальшою утилізацією та ін.
Держпродспоживслужба продовжує роботу щодо недопущення епідускладнень, зокрема, з коронавірусної інфекції, у зв’язку із масовим паломництвом хасидів до міста Умань на святкування Рош-ха-Шана.
Фахівці Держпродспоживслужби перевірили 105 суб’єктів господарювання: КНП «Уманьводоканал», 5 закладів охорони здоров’я, 3 ринки, понад 90 закладів торгівлі та ресторанного господарства розташованих в зоні проживання та святкування. Порушення зареєстровані на третині об’єктів.
-
16:30Безоплатні можливості від Дія.Бізнес для розвитку підприємницьких навичок
Рамка підприємницьких компетенцій EntreComp+ — це адаптований під глобальні виклики та технологічні тренди малого й середнього бізнесу в Україні документ, який допомагає українським підприємцям розвивати…
16:30 -
16:04Президент України відвідав один із командних пунктів 41-ї ОМБр, яка обороняє Часів Яр
Під час робочої поїздки на Донеччину Президент України Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади. Глава держави заслухав доповідь командира бригади…
16:04 -
16:01Наповнення бюджетів усіх рівнів: за перший квартал року надходження платежів сягають більше 7,2 млрд грн
За перший квартал 2024 року надходження платежів, контроль за надходженням яких покладено на управління оподаткування фізичних осіб, становлять 7 277,4 млн грн. Це на 1…
16:01 -
13:34Цифрові продукти та бізнес-акселератор для ветеранів: залучаємо кращі світові практики міжнародних партнерів
Команда Міністерства у справах ветеранів зустрілася із представниками наглядової ради міжнародного фонду у сфері оборонних технологій MITS Capital LLC, щоб обговорити та визначити напрями потенційного…
13:34 -
12:05В Україні засіяно вже понад 2 млн гектарів ярих зернових і зернобобових
На контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур. З яких, зокрема: кукурудзи – 748,7 тис. га; ячменю –…
12:05 -
11:08Способи проходження ідентифікації для ВПО, які отримують пенсію
Пенсіонери, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року й отримують пенсію в АТ «Ощадбанк», мали пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня…
11:08 -
09:47Прозорі закупівлі: які закупівлі оголошені в районах? Дивіться на офіційних ресурсах
Громадський актив може промоніторити публічні закупівлі, оголошені на Черкащині та районах зокрема. На офіційних сайтах постійно оновлюються дані щодо оголошених торгів і закупівель органами місцевого…
09:47 -
09:14Понад 600 страв: в Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту «Cult Food» Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, розроблений на підтримку Стратегії реформи…
09:14 -
09:08Загальні бойові втрати противника станом на 19 квітня
Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:особового складу ‒ близько 457830 (+870) осіб,танків ‒ 7205 (+9) од,бойових броньованих машин ‒ 13852 (+17)…
09:08 -
09:04Олена Зеленська: Харчування дітей має бути здоровим, саме про це має бути кожен рецепт, кожна закупівля, кожна страва
https://youtu.be/IWwero8JyMo?si=UbkAFzBPqGDN-r5R Перша леді України взяла участь у презентації нового збірника рецептур для шкільних їдалень від Євгена Клопотенка. Його представила команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту CultFood…
09:04 -
09:02Звернення Президента України
https://youtu.be/datRuZTpaIw?si=MFF3vyvIcv1F9BEy Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Головне за сьогодні. Перше – селектор, ключові доповіді. Головком – щодо фронту, наших операцій і результатів. Міністр оборони –…
09:02 -
17:10Сучасний адміністратор: фахівці ЦНАПів області підвищували компетентності
Навички фахівця сучасного центру надання адміністративних послуг опановують адміністратори ЦНАПів Черкащини. Організували дводенні навчання Програма PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» у партнерстві з Черкаською…
17:10