Черкащани вшанували Героїв Небесної Сотні вогнями пам’яті (фото)

Біля пам’ятника “Борцям за волю” черкащани вшанували Героїв Небесної сотні. 

Запалили вогні пам’яті учасники Майдану та АТО, представники обласної та міської влади, небайдужі черкащани.

– Сім років тому відбулися події, які не залишили байдужими жодного українця. І сьогоднішній день завжди символізуватиме, якою ціною дістається свобода. Це нагадування про те, що у нас немає іншого вибору: в ім’я пам’яті Героїв Небесної Сотні ми маємо зробити для своєї країни максимум, – сказав голова Черкаської ОДА Олександр Скічко. 

Серед Героїв Небесної Сотні – 7 черкащан:

Горошишин Максим Максимович. Народився 14 квітня 1989, в с. Басань, Пологівський район, Запорізька область, проживав в с. Грушківка Кам’янського району на Черкащині. Похований у рідному селі. Загинув 18 лютого 2014 року під час сутичок на Інститутській вулиці поблизу урядового кварталу. Отруївся газом від гранати. Помер у лікарні.

Сергієнко Василь Миколайович. Народився 23 квітня 1956, в м. Корсунь-Шевченківський, український журналіст, поет, соціолог, громадський діяч. Невідомі проникли у двір будинку, де жив Сергієнко, де побили та викрали його власника. Наступного дня тіло Сергія було знайдено за 15 км від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань. Помер 4 квітня 2014. Похований у Корсунь-Шевченківському на Черкащині.

Смоленський Віталій Віталійович. Народився 5 жовтня 1984, в с. Фурманка, Уманський район, Черкаська область. Жив та працював у Києві. У нього залишилось двоє маленьких дітей. Загинув 20 лютого 2014 року на подвір’ї біля Михайлівського собору. Похований у рідному селі.

Пасхалін Юрій Олександрович. Народився 18 січня 1984, в с. Носачів, Смілянський район, Черкаська область. Закінчив школу у Смілі. Був вихованцем школи олімпійського резерву в Харкові, займався штангою. Отримав три вогнепальні поранення в спину та одне пневматичне поранення, першу допомогу було надано в Будинку профспілок. Після підпалу будинку його евакуювали до 18-ї лікарні на бульварі Тараса Шевченка, проте врятувати його не вдалося. Загинув 19 лютого 2014 року. Похований у рідному селі.

Чернець Віктор Григорович. Народився 27 травня 1977, в с. Подібна, Маньківський район, Черкаська область. Мав двох дітей. На трасі Одеса — Київ жителями Маньківки й Умані біля села Подібна був встановлений блок-пост на дорозі, аби перешкодити «тітушкам» та спецпризначенцям дістатися до столиці. Водій невстановленого джипа, який пробивав дорогу внутрішнім військам, на шаленій швидкості 19 лютого на смерть збив 37-річного мешканця села Подібна.

Паращук Юрій Григорович. Народився 1 липня 1966, в м. Тальне, Черкаська обл. Мав сина від першого шлюбу та дві прийомні доньки. На час подій Євромайдану працював столяром у Харкові. Убитий 20 лютого 2014 року від пострілу з даху на Інститутській вулиці. Похований у Тальному.

Саєнко Андрій Степанович. Народився 26 жовтня 1962 в м .Сміла, Черкаська область, афганець, громадський активіст, підприємець. Був бійцем Сьомої сотні Самооборони. Загинув 20 лютого 2014 року від кулі снайпера. Похований на Інтернаціональному кладовищі у м. Фастів.

 

Стрічка новин