DO NOT sponsor murder: в Україні розпочалась інформаційна кампанія

В Україні розпочалась інформаційна кампанія DO NOT sponsor murder. Її мета – донесення до іноземного бізнесу важливості бойкотування російських та білоруських товарів та послуг.

Нині мати будь-які бізнес-зв’язки з росією та білоруссю — це величезний удар по репутації та мовчазна підтримка політики країн-агресорів проти України. Адже гроші, які люди платять за товари з країни-агресора, йдуть на знищення мирних українських міст та людей. Водночас, більшість товарів та послуг росії та білорусі легко замінити на аналоги з країн, які виступають проти війни в Україні, зокрема – і від українських виробників.
Долучитись до ініціативи можуть громадяни будь-якої країни, підприємці з України та закордонні компанії. Це можна зробити наступним чином:
Іноземному бізнесу:
  • Відмовитись від співпраці з російськими та білоруськими контрагентами
  • Прибрати російські та білоруські товари з полиць магазинів
  • Замінити російських та білоруських партнерів на партнерів країн, що виступають проти війни в Україні, або ж на знак підтримки економіки України — на українських.
  • Подати заявку на пошук партнерів в Україні можна тут — https://imp.export.gov.ua/buy_ukrainian
Українському бізнесу:
  • надіслати логотип вашої компанії за електронною адресою buyukrainian@epo.org.ua. Його розмістять на сторінці ініціативи на знак вашої підтримки кампанії.
Засвідчуючи підтримку, українські та іноземні компанії можуть поставити один з рухомих рядків на своєму сайті: «We joined the boycott of russian and belarusian products. Glory to Ukraine!» або «Support Ukrainians. Boycott russian and belarusian products». Також закликаємо використати візуальні матеріали кампанії DO NOT sponsor murder у соціальних мережах (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn).
Підтримка з боку іноземних громадян:
  • Не купувати російські та білоруські товари
  • У соціальних мережах коментувати та поширювати дописи з відмітками акаунтів корпорацій, які продовжують співпрацю з росією та білоруссю. Для цього рекомендуємо використовувати наступні хештеги: #DONOTsponsormurder #StandWithUkraine #IbuyUkranian
  • Виходити на мітинги проти компаній, що співпрацюють із росією та білоруссю

Україна закликає людей з усього світу зробити свій внесок у припинення війни вже сьогодні. Відмова від товарів росії та білорусі сприятиме виснаженню економіки нападників і позбавить їх коштів на ведення війни проти мирних українців.

Стрічка новин