Черкащина вже жнивує

В області розпочалися жнива. Черкаські аграрії активно працюють у полях. За перший тиждень вони обмолотили понад 560 га озимого ячменю. Про це повідомив начальник ОВА Ігор Табурець.

– Темп тримаємо, – зауважив він. – Цьогоріч маємо амбітну ціль: до 4 млн тонн валового збору зерна. Попри погодні перипетії цього сезону та виклики воєнного часу, маємо хороший показник урожайності. І це не просто цифри, а щоденна робота наших людей на землі. Взимку, навесні, влітку та восени. Наші аграрії сіють, вирощують, збирають. Працюють над нашим «Вироблено в Україні».

На рівні області тримають постійний діалог з агровиробниками краю.

– Ми постійно у прямій комунікації з нашими аграріями, – наголосив Ігор Табурець. – Щотижня зустрічаємося на вже традиційних онлайнах і офлайнах у межах нашої платформи «Діалог влади і бізнесу». Спілкуємося, обговорюємо новації та можливості. Аналізуємо виклики, які є під час війни. Щоб оперативно діяти, бути конкурентними і ще потужнішими.

Він додав, що на Черкащині тримають курс на розвиток переробки.

– Агросфера в надійних руках, адже наші виробники вчаться не тільки вирощувати висококласну сировину, а й переробляти її, – відзначив очільник області. – Щоби на полицях у магазинах була якісна продукція «Зроблено в Україні». Нехай урожай буде добрим. І вчасно опиниться у сховищах.

Нагадаємо, чергова онлайн-зустріч у межах діяльності платформи «Діалог влади і бізнесу» відбудеться вже у цей четвер. 

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин