Ветеранські політики – основа нацбезпеки й оборони України, – Ігор Табурець

На Черкащині пройшли слухання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. До них долучився начальник ОВА Ігор Табурець. Він розповів про практичний досвід області.

Як зауважив очільник області, нині триває активна співпраця із тергромадами області щодо розвитку реабілітаційних спроможностей, створення мережі ветеранських просторів, розширення спектра соціальних послуг. Також зроблено акцент і на розвиток адаптивних видів спорту та інші інструменти.

  • Роль кожної громади в поверненні ветерана насправді є ключовою, – наголосив Ігор Табурець. –  Саме там він повинен отримати максимальний комплекс послуг. Переконаний, що ветеранські політики – це основа нацбезпеки й оборони України. Ми повинні максимально швидко й ефективно інтегрувати наших ветеранів і ветеранок. Тому цей напрям у нас в ОВА пріоритетний. Викликів багато. Взаємодіючи на всіх рівнях влади, ми зможемо напрацювати справді ефективні ветеранські політики. Часу на зволікання ми не маємо. Тому працюємо вже сьогодні.

На Черкащині розроблено комплексну програму на 2023-2027 роки, що передбачає обласні заходи та заходи територіальних громад, що доповнюють державні гарантії. Крім того, з 2016 року в області діє  програма пільгового кредитування на придбання житла учасниками бойових дій.

Натепер уже у 36 територіальних громадах області створено ветеранські простори.

Крім цього, у 64 територіальних громадах запроваджено 94 „єдиних вікна“ для обслуговування ветеранів війни.

Стрічка новин