Черкащина технічно готова до опалювального сезону, – Ігор Табурець

Опалювальний сезон, енергостійкість, безпекова інфраструктура в Україні. Ці та інші питання розглянули на нараді за участі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Віцепрем’єр-міністра з відновлення Олексія Кулеби, заступника керівника Офісу Президента Віктора Микити. Участь у ній взяв начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. 

Як він повідомив, на сьогодні Черкащина технічно готова до опалювального сезону.

– У нас немає ілюзій, що він буде простим, – заважив Ігор Табурець. –  Тому орієнтуємо громади максимально посилюватися, щоб бути готовими діяти у випадку будь-якої надзвичайної ситуації. Комплексно й оперативно. Алгоритми дій відпрацьовані. Незмінний акцент на децентралізацію системи енергозабезпечення, нарощування спроможностей альтернативи.

Зокрема, очільник Черкащини поінформував, що нині в області вже діють 16 когенераційних установок. Вони комбіновано виробляють тепло й електроенергію.

– Продовжуємо працювати в цьому напрямі, – сказав Ігор Табурець. –  Залучаємо партнерів. Також підсилимо комунікацію з громадами в цілому щодо залучення коштів на пріоритетні проєкти і подання якісних пропозицій до Стратегічної інвестиційної ради.

За результатами наради сформувано подальший план дій.

– Викликів багато, але разом зможемо їх долати, – підсумував Ігор Табурець.

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин