Вікторія Диченко про наповнення місцевих бюджетів Черкащини

Позитивна динаміка. За 9 місяців цього року до місцевих бюджетів Черкащини надійшло 13,7 млрд грн надходжень. Про це розповіла на брифінгу в медіацентрі ОВА директорка обласного департаменту фінансів Вікторія Диченко.

Так, платники податків сплатили 10,4 млрд грн. Крім того, з державного бюджету надійшло 400 млн грн дотацій та 2,9 млрд грн субвенцій.

– Бюджет області включає в себе 71 місцевий бюджет, а це – 66 бюджетів територіальних громад, 4 районних бюджети та обласний бюджет, – пояснила Вікторія Диченко. – За результатами січня – вересня 96% місцевих бюджетів виконали планові показники: 63 бюджети територіальних громад, усі районні та обласний бюджет. Річне завдання з доходів в цілому по області вже виконано на 76%.

Вона додала, що в області спостерігається позитивна динаміка надходжень, порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

– Загальний обсяг видатків за 9 місяців становить 13 млрд грн, – зазначила Вікторія Диченко. – Війна змінила пріоритети у фінансуванні бюджетних видатків. З’явилися такі нетипові для місцевих бюджетів витрати як підтримка сил безпеки та оборони, внутрішньо переміщених осіб, програми соціальної підтримки військовослужбовців та ветеранів та інші потреби воєнного часу. Для забезпечення таких видатків у бюджеті області передбачено більше 2 млрд грн, а це 12% власних коштів.

Основні напрями видатків обласного бюджету такі:

  • підтримка Збройних Сил України та інших сил безпеки та оборони;
  • підтримка військовослужбовців, ветеранів війни та членів їхніх сімей;
  • видатки на забезпечення населення  захисними спорудами;
  • підтримка внутрішньо переміщених осіб та ін.

Детальніше про це дивіться у відео:

Стрічка новин