В області продовжують консультаційну роботу на рівні громад із укладання договорів співробітництва

Соціальна галузь та освіта. Камʼянська та Михайлівська тергромади Черкаського району посилюють співпрацю. Як перевести вже налагоджені контакти в юридичну площину пояснювали представникам ТГ фахівці департаменту регіонального розвитку ОВА спільно із спеціалістами ULEAD з Європою в Черкаській області.

Ці дві громади входили до складу колишнього Камʼянського району та вже мали чималу історію співробітництва. Представники громад отримали консультації щодо імовірних форм співробітництва, за якими можуть укласти договори, а також етапи проходження цього процесу.

– Зараз в Україні працює багато міжнародних проєктів як фінансової, так і технічної допомоги, які можуть залучати громади спільно, – зазначила начальниця відділу планування розвитку територій департаменту регіонального розвитку ОВА Маргарита Гуськова. – Одним із важливих критеріїв, за яким вони обирають області та територіальні громади, з якими співпрацюють, є  відкритість до співробітництва. Укладання договорів міжмуніципального співробітництва – це європейська практика. Якщо ми покажемо, що такий механізм в Черкаській області налагоджений, то до нас будуть заходити міжнародні проєкти та програми.

Нагадаємо, спеціалісти департаменту регіонального розвитку ОВА та ULEAD з Європою в Черкаській області продовжують виїзди до тергромад. Тут вона надають консультації у сфері укладання договорів міжмуніципального співробітництва. До кінця жовтня заплановані виїзди в межах Черкаського та Звенигородського районів.

 

Стрічка новин