На Звенигородщині відзвітували про готовність до старту опалювального періоду

Виїзне засідання обласного оперативного штабу щодо підготовки до проходження опалювального сезону під головуванням заступника начальника ОВА Антона Царюка відбулося на Звенигородщині. Керівники місцевих підприємств житлово-комунальної галузі відзвітували про проведену підготовчу роботу. 

На засіданні насамперед закцентували увагу на підготовці до стабільної роботи підприємств ЖКГ упродовж осінньо-зимового періоду в умовах війни. Одним із ключових стало питання забезпеченості альтернативними джерелами живлення. Зокрема, закладів соціальної сфери. 

– Важливо застосовувати комплексний підхід у підготовці наших об’єктів до осінньо-зимового періоду, – наголосив Антон Царюк. – Впроваджувати енергоефективні підходи, а саме об’єкти розподіленої генерації електричної енергії, модернізувати систему теплопостачання з використанням альтернативних видів палива, забезпечувати джерелами резервного живлення та ін. Два сезони поспіль ми стикалися з безліччю викликів: робота підприємств критичної інфраструктури за графіками аварійних, погодинних відключень, ворожі атаки. Враховували все це в підготовці до початку цьогорічного опалювального сезону.

Водночас порушили питання підготовки територіальними громадами району спеціальної техніки та створення запасу посипкових матеріалів для утримання комунальних автомобільних доріг у належному стані в осінньо-зимовий період.

 

Стрічка новин