На фінішній прямій: на Черкащині завершують підготовку до опалювального сезону

Готовність громад до опалювального сезону перевіряють на Черкащині. Виїзне засідання обласного оперативного штабу з підготовки до зими відбулося на Золотоніщині. 

Фахівці перевірили рівень готовності до старту опалювального сезону на підприємствах теплоенергетики та водопостачання громад району. Водночас такі ж інспекції здійснили на об’єктах бюджетної та  соціальної сфер.

Очільник оперативного штабу наголосив на особистій відповідальності голів громад щодо безперебійного проходження опалювального сезону, готовності до реагування на випадок надзвичайних ситуацій, пов’язаних як із ворожими атаками, так і погодними умовами, аварійними ситуаціями.

– З урахуванням ризиків, які виникають в умовах військового стану, основну увагу при підготовці до опалювального сезону приділяємо забезпеченню джерелами резервного живлення, паливом, охороні та захисту об’єктів критичної інфраструктури, – зауважив заступник начальника ОВА Антон Царюк, який очолює оперативний штаб. – Два сезони поспіль ми стикалися з безліччю викликів: робота підприємств критичної інфраструктури за графіками аварійних, погодинних відключень світла, ворожі атаки. Тому важливо застосовувати комплексний підхід у підготовці наших об’єктів до осінньо-зимового періоду.

Керівники підприємств сфери житлово-комунального господарства, енерго-, газопостачання, а також інші профільні служби наголосили на роботі в режимі 24/7. Аварійні бригади готові до термінового реагування.

Стрічка новин