«Спорт має стати способом життя, і ми повинні створити для цього всі умови», – Ігор Табурець

Популяризувати, залучати молодь, розбудовувати спортивну інфраструктуру. Очільник області ігор Табурець зустрівся з делегацією Федерації легкої атлетики України на чолі з її президенткою Ольгою Саладухою.

Говорили про можливості для розвитку спорту в регіоні. Передовсім – у громадах.

– На Черкащині маємо потужну школу легкої атлетики, – зауважив начальник ОВА. – У нас діє десять осередків цього виду спорту. Є матеріально-технічна база для тренувань спортсменів на професійному рівні, проведення зборів і змагань. Не тільки обласного рівня, а й національного.

Він додав, що атлети Черкащини представляють область на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

– Неголослівно скажу, що Черкащина – місце сильних, – зауважив Ігор Табурець. – Не так давно ми вітали наших срібних олімпійських призерів – стрільця Сергія Куліша та гімнаста Іллю Ковтуна. Зараз уболіваємо за наших паралімпійців, які запалюють у Парижі. Спортивна дипломатія не менш важлива, ніж інші. Ми всі розуміємо: що частіше майорить на переможних спортивних п’єдесталах синьо-жовтий стяг, то більше можливостей заявити про Україну та її незламний народ. Для країни, яка у війні, це теж важливо.

Одним із інструментів популяризації спорту серед молоді стали «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч», ініційовані Президентом України. Нині триває підготовка до старту нового сезону.

– Спорт має стати способом життя, і ми повинні створити для цього всі умови, – наголосив Ігор Табурець. – Ініціативність громад у цьому напрямі необхідна насамперед. Мати спортивні досягнення не попри, а завдяки. Таким має бути наш підхід.

 

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин