Віктор Парамонов про ситуацію з онкозахворюваннями на Черкащині

Рівень захворюваності на злоякісні новоутворення в Черкаській області щорічно перевищує середні показники по Україні. За останні три роки Черкащина була другою серед інших регіонів за кількістю онкологічних хвороб. Серед головних причин такої статистики – пізня діагностика та занедбаність недуги. Про це повідомив директор КНП „Клінічний центр онкології, гематології, трансплантології та паліативної допомоги“ Віктор Парамонов на брифінгу в медіацентрі ОВА.

На початок липня цього року на обліку в області перебуває понад 47 460 хворих. Минулоріч тут зареєстрували майже 5 тис. первинних випадків захворювання. Це найвищі показники за останні десятиріччя. Минулоріч до Клінічного центру онкології госпіталізували понад 21 тис. хворих.  

– За останні роки суттєво зросла інтенсивність роботи нашого центру, – додав Віктор Парамонов. – Зокрема, коли йдеться про кількість оперативних втручань. Минулоріч таких виконали майже 7 тис. Продовжуємо працювати відповідально, щоб пацієнти отримували якісні медичні послуги.

Принагідного Віктор Парамонов закликав черкащан відповідально ставитися до свого здоров’я. Зокрема, регулярно здійснювати медичні огляди та своєчасно звертатися до лікарів.

Додамо: 

за інформацією МОЗ України, у першому півріччі цього року у 10 медичних закладах країни виконано 205 пересадок гемопоетичних стовбурових клітин, з них 34 – дітям. Вперше лідером у цьому напрямку став Черкаський клінічний онкологічний центр. 

Стрічка новин