Стартує пілотний проєкт із підготовки водійок автобусів для подальшого працевлаштування

Із 4 вересня відкрита реєстрація на проєкт “Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень”. Це безоплатна програма для розвитку професійних навичок майбутніх водійок автобусів. 

Головна мета проєкту – створення нових робочих місць для жінок у сфері громадського транспорту та розвиток їхніх професійних компетенцій і навичок для кращої адаптації до потреб ринку праці у сфері пасажирських перевезень. Програма враховує вимоги транспортної реформи в Україні та європейські стандарти підготовки кадрів у сфері пасажирських перевезень.

Проєкт реалізують ГО «Фундація інституційного розвитку» за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно зі структурою ООН Жінки в Україні та за фінансової підтримки Швеції.

У середньому в системі громадського транспорту в світі близько 19% водійок. Хоча їхня кількість зростає, частка жінок, які працюють водійками на таких видах транспорту, як автобуси, регіональна та приміська залізниця, є різною і наразі не є паритетною з водіями-чоловіками.

В Україні цей показник складає менше 1%, за винятком електротранспорту.

Саме для того, щоб надати можливість навчання та працевлаштування в сфері транспорту більшій кількості жінок, було розроблено пілотний проєкт. Долучитись до нього можуть жінки віком від 21 до 65 років, які проживають в Україні (а саме в м. Київ, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Полтавській, Чернігівській та Миколаївській областях), мають водійське посвідчення (категорії «B», «C», «CE», «D1») та досвід водіння понад 3 роки та прагнуть розширити свої професійні можливості і надалі планують працевлаштуватися водійками автобуса.

Учасниці проєкту пройдуть перепідготовку та перекваліфікацію для приведення навичок у відповідність до вимог реформування пасажирського транспорту в Україні та міжнародних стандартів. Передбачено навчання для 100 жінок.

Учасниць проєкту очікує:

  1. Безкоштовна можливість опанувати нові професійні навички.
  2. Гарантоване робоче місце, де запроваджені стандарти дотримання прав жінок.
  3. Менторський супровід протягом усього проекту від професійної команди.
  4. Підтримка в адаптації на новому робочому місці.

Для участі у відборі необхідно:

  • Заповнити анкету на сайті https://www.she-drives.com.ua/ до 1 жовтня.

  • Підтвердити достовірність даних, вказаних в анкеті, за запитом команди проекту. Для цього необхідно надіслати копії документів, які ідентифікують особу,  засвідчують стаж водіння понад 3 роки, а також водійського посвідчення.

  • Пройти співбесіду з командою проєкту для знайомства.

  • Підписати згоду на працевлаштування водійкою автобуса після закінчення навчання.

Додатково:

Для участі в проєкті потрібно мати водійське посвідчення, досвід практичного водіння, можливість навчатися онлайн та офлайн, бажання перекваліфікуватися для подальшого працевлаштування.

Більше деталей щодо участі у проєкті та його реалізації – за посиланням: https://www.she-drives.com.ua/

Стрічка новин