За підтримки Мінветеранів захисники можуть безоплатно відновити зір

Це стало можливим завдяки проєкту “Повернемо зір захисникам та захисницям України”. Його реалізує Міністерство у справах ветеранів України у партнерстві з Міжнародним благодійним фондом “Сприяння розвитку медицини” та мікрохірургією ока Василя Шевчика.

За словами заступника міністра у справах ветеранів України Руслана Приходька, згодом географію закладів, де надають таку допомогу, планується розширити.

“Коли ми побачимо, що кількість охочих пройти відповідне обстеження та отримати допомогу перевищуватиме ресурсні можливості проєкту, будемо продовжувати переговори з нашими міжнародними партнерами про залучення додаткових коштів у цей проєкт”, – наголосив Руслан Приходько.

Скористатися послугами можуть:

  • учасники бойових дій;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • комісовані з військової служби за станом здоровʼя, але які ще не отримали відповідного посвідчення (першочергово комісовані через захворювання та травми очей).

Перелік можливих безоплатних послуг:

  • повне офтальмологічне обстеження;
  • оперативне та лазерне лікування захворювань очей;
  • лікування рубцевих змін обличчя.

Як скористатись можливістю?

Потрібно записатись на офтальмологічне обстеження за телефоном у м. Київ 093 098 54 55 та в місті Чернігів 066 961 81 36, та зазначити, що Ви хочете скористатись послугами у межах проєкту “Повернемо зір захисникам та захисницям України”.

Під час відвідування клініки показати адміністратору документ, що підтверджує право участі у проєкті.

Послуги надаються у містах Чернігів та Київ.

За інформацією Міністерства у справах ветеранів України

Стрічка новин