єЧерга для автобусів: можливість обирати час перетину кордону працюватиме на 20 пунктах пропуску

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури збільшує кількість пунктів пропуску, на які поширюється можливість обирати час перетину кордону автобусами у рамках послуги єЧерга.

Так, до переліку додано ще чотири пункти пропуску на кордоні з Польщею, Угорщиною та Словаччиною. Таким чином, кількість пунктів пропуску, де можна розраховувати на відсутність потреби очікувати у фізичних чергах, збільшується до 20.

Рух автобусів у новій черзі, що має назву «За розкладом» почнеться з 2 вересня о 12:00, реєстрація у новий тип черги доступна з 12:00 30 серпня. Поширюється цей функціонал як на регулярні, так і нерегулярні рейси.

«Наша головна мета – зменшити час очікування пасажирів автобусів у чергах перед кордоном та забезпечити своєчасний перетин кордону. Масштабування функціоналу, що дає можливість перевізнику бронювати часовий проміжок для заїзду на кордон, дозволить як регулярному, так і нерегулярному перевізнику завчасно планувати поїздку та розуміти ситуацію на кордоні. Ми вже маємо результати послуги, які підтверджують, що щонайменше 70% автобусів, заїжджають вчасно на пункт пропуску, де доступна така опція, що свідчить про ефективність системи», — зазначив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Поширюється новий функціонал на наступні пункти пропуску:

  • Смільниця – Кросьценко (Польща);
  • Угринів – Долгобичув (Польща);
  • Лужанка – Берегшурань (Угорщина);
  • Малий Березний – Убля (Словаччина) доступний тільки для мікроавтобусів.

Нагадаємо, міжнародні перевізники пасажирів зможуть заздалегідь обирати зручний для себе час перетину кордону та перетинати вказані пункти пропуску за попереднім записом в системі єЧерга на сайті echerha.gov.ua

 або через застосунок єЧерга.

Довідково

Проект «Електронна черга перетину кордону» реалізує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури, Державною митною службою та Державною прикордонною службою завдяки проекту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev. Партнер проекту – Фонд Східна Європа.

Стрічка новин