Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Держава продовжує системно підтримувати тих, хто потребує допомоги. Після 1 вересня Уряд продовжив виплати на проживання для  ВПО, які потребують підтримки. На Черкащині таку допомогу нараховано понад 21,8 тис. осіб.

Така допомога виплачується щомісяця на кожного члена сім’ї ВПО з вразливих категорій українців.  Наразі понад 1,2 млн українців,  які  через війну змушені були залишити свої домівки, отримують цю допомогу.

Виплати продовжили ще на 6 місяців – тобто до лютого 2025 року. Аби перевірити, що ці родини і далі відповідають нормам діючої постанови (чи порядку отримання виплат), держава через управління соціального захисту протягом місяця перевірить, чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан цих родин.

Критерії для отримання права на виплату не змінились: вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які звертались із заявами з березня 2024 року.

Проте, якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/ЦНАП.

Довідково:

Станом на 31 серпня 2024 року на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває більше 136,8 ти. ВПО, із них 125,9 тис. – з початку повномасштабної агресії рф проти України.

На тривале проживання залишилися більше 94 тис. осіб. Більшість із них проживає в приватному секторі. У місцях компактного проживання понад 2,3 тис. осіб в 53 МКП, у тому числі в 40 МТП.

Стрічка новин