У пам’ять про Героїв: Черкащина вшанувала загиблих захисників України

29 серпня – пам’ятна дата.  Сьогодні Україна вшановує пам’ять усіх своїх захисників і захисниць.

В обласному центрі пам’ятний захід відбувся на площі Слави.

– Ми зобов’язані пам’ятати про наших полеглих захисників і захисниць щодня, – сказав начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. – Вони не з нами, але завдяки їм ми є. Україна є. Одинадцятий рік гірких втрат. Нестерпний біль за кожного та кожну, хто повернувся з поля бою на щиті. Маємо боротися в пам’ять про них. Належно шанувати. Ми в неоціненному боргу перед ними.

Спогадами про черкащан, які ціною свого життя виборювали незалежність України, поділилися їхні рідні.

– Розум, сміливість, відважність – риси мого чоловіка, – сказала Ірина Безпала, дружина загиблого бойового медика Василя Безпалого. –  Наша родина пишається ним. І кожним захисником України. Ми будемо гідні їх. Наше майбутнє зараз у наших руках. Ми не підведемо наших оборонців.

Нагадаємо, День пам’яті захисників України започатковано у 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво порушило домовленості. Українських військових розстріляли, коли вони йшли колонами «зеленого коридору». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин