Стартувало всеукраїнське опитування щодо якості освіти

Всеукраїнське опитування щодо якості освіти розпочалося. Воно допоможе отримати від викладачів, батьків та дітей інформацію про реальний стан освіти. Про це на щорічній конференції освітян повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Основа ефективних управлінських рішень — це якісні дані. Важливо, щоб уряд й освітяни були в одній системі координат. Саме тому запускаємо національне опитування для батьків, дітей і вчителів, щоб дізнатися фідбек про систему освіти. Опитування допоможе отримати якісну інформацію про те, що відбувається у сфері освіти, пріоритезувати наші дії та спланувати наступний рік роботи», — заявив Михайло Федоров.

Для кожного українця опитування — це можливість поділитися власною думкою про проблеми в системі освіти, які потребують першочергового розв’язання. А також оцінити, наскільки ви задоволені якістю навчання.

Участь в опитуванні можуть взяти:

  • батьки дітей дошкільного віку;
  • школярі та їхні батьки;
  • студенти профтехів і їхні батьки;
  • студенти закладів вищої освіти та їхні батьки;
  • усі інші дорослі українці.

Опитування триватиме 10 днів.  Пройти його можна ТУТ.

Опитування проводить Міносвіти спільно з Мінцифрою за підтримки проєкту EU4DigitalUA, що фінансується Європейським Союзом і впроваджується Міжнародним та іберо-американським фондом адміністративної і державної політики (FIIAPP).

За інформацією Міністерства освіти і науки України

Стрічка новин