На Черкащині затримали поплічника рф, який підпалював військові авто

Контррозвідка Служби безпеки та Національна поліція затримали поплічника рф, який підпалював службові авто Сил оборони в Черкаській області. Під «прицілом» ворога були мікроавтобуси та бойові пікапи ЗСУ і Держприкордонслужби. Про це інформують в управлінні СБ України у Черкаській області.

Для вчинення підпалу окупанти дистанційно залучили мешканця Черкаської області, який шукав «легкого заробітку» у Телеграм -каналах. За гроші агресора він спочатку розвідував локації потенційних цілей, а потім намагався їх підпалити за допомогою легкозаймистих сумішей.

Для виконання ворожого завдання фігурант обрав три об’єкти на території Уманського району, першим з яких став евакуаційний автомобіль прикордонників. За даними слідства, авто перебувало на СТО, де проходило техобслуговування після виконання службових завдань.

Провівши дорозвідку, фігурант вдягнув для маскування плащ-дощовик, прибув на локацію та підпалив авто. Зловмисник знімав загоряння на камеру телефону для «звітності» перед російським куратором.

Правоохоронці затримали поплічника рф «по гарячих слідах».

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Стрічка новин