Одноразова виплата до Дня Незалежності: хто отримає?

Починаючи з 2023 року з нагоди Дня Незалежності України здійснюється виплата разової грошової допомоги окремим категоріям громадян. У Черкаській області збільшену пенсію у серпні завдяки разовій грошовій виплаті отримають понад 19,5 тисяч ветеранів війни. Про це інформують у ГУ Пенсійного фонду України у Черкаській області.

Зокрема, разову виплату отримають 11,7 тис. цивільних пенсіонерів та 7,5 тис. військових пенсіонерів.

Порядок здійснення такої виплати передбачено Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1396 «Деякі питання соціального захисту осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, ветеранів війни та осіб, що працюють в спеціальних умовах».

Механізм виплати буде таким же, як і торік. Зазначеним особам, які є пенсіонерами, грошові виплати вже нараховані та будуть виплачені у серпні разом із пенсією.

Громадянам, які мають право на грошову виплату, але ще не є пенсіонерами та не працюють або не служать, виплату також вже нараховано за поданими до першого серпня заявами. Виплата буде проведена у серпні на банківський рахунок.

Стрічка новин