Ігор Табурець взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад

Енергетика, опалювальний сезон, початок навчального року та співпраця з партнерами з ЄС. Ці та інші питання обговорили на розширеному засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Він пройшов у Кропивницькому напередодні.

Участь у конгресі взяв також очільник Черкащини Ігор Табурець.

Як він розповів, під час засідання йшлось про можливості державних програм в енергетиці, створення альтернативних джерел енергопостачання.

– Маємо зробити все, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон, – наголосив Ігор Табурець. – І бути готовими діяти в різних ситуаціях. Над цим ми на Черкащині, зокрема, і працюємо. На сьогодні готовність області до зими вже на рівні в понад 70%. Орієнтуємо громади задіювати всі можливі інструменти для енергетичної стійкості. Державна підтримка для таких проєктів є.

Також на конгресі розглянули питання про підготовку закладів освіти до роботи в офлайн-режимі та співпрацю з міжнародними партнерами.

– Безпекова складова освітнього процесу – наш пріоритет, – сказав  очільник Черкащини. – Фонд захисних споруд маємо примножувати. Шукати дієві рішення. Щоб якомога більше учнів могли навчатися очно. Дякую громадам і їхнім очільникам, які мають активну позицію в цих питаннях.

Більше інформації за результатами засідання Конгресу місцевих та регіональних влад читайте ТУТ.

Нагадаємо, на початку серпня на Черкащині відбулося обласне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. На ньому обговорили питання енергетичної стійкості регіону, муніципальної співпраці. А також – залучення міжнародних ресурсів для розвитку громад.

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин