Погляд на роботу аналітика з кібербезпеки: новий освітній серіал на Дія.Освіта

Платформа Дія.Освіта анонсувала новий освітній серіал, що надасть уявлення про одну з найбільш перспективних професій сьогодення — аналітика з кібербезпеки. Про це інформують у мінцифри України.

До 2025 року у світі налічуватиметься приблизно 3,5 мільйона робочих місць у галузі кібербезпеки, що свідчить про високий попит на аналітиків з кібербезпеки та широкі можливості для кар’єрного зростання.

Бути аналітиком з кібербезпеки — це важлива та відповідальна професія. Вона передбачає захист комп’ютерних систем, мереж і даних від хакерів, виявлення загроз і нейтралізацію кібератак. Ця робота вимагає бути в курсі останніх подій, зберігати пильність та бути уважним до деталей.

Платформа Дія.Освіта створила освітній серіал «Аналітик з кібербезпеки» у співпраці з компанією Cisco та Cisco Talos Intelligence Group — однією з найавторитетніших дослідницьких груп з розвідки загроз у світі. Ця співпраця є частиною програми Cisco «Цифрове прискорення країни» (CDA), яка об’єднує уряди, промисловість і наукові кола для створення стійких, безпечних та інклюзивних спільнот, що спираються на етичні й інноваційні технологічні рішення. Міністерство цифрової трансформації приєдналося до програми минулого року.

У серіалі «Аналітик з кібербезпеки» Дмитро Коржевін, експерт з розвідки кіберзагроз компанії Cisco Talos, детально розповідає про основи кібербезпеки.

Серіал містить 8 відеомодулів загальною тривалістю трохи більше години та завершується тестом для закріплення здобутих знань. Це допоможе учням зрозуміти можливості та виклики професії аналітика з кібербезпеки:

  • Опанувати сучасні методи захисту інформації для ефективно захисту даних від несанкціонованого доступу та зловмисних атак;
  • Вивчити інструменти, які допомагають виявляти загрози й реагувати на них, забезпечувати мережеву безпеку та управляти ризиками;
  • Отримати доступ до додаткових ресурсів, інструментів і джерел, які будуть безцінними для аналітиків з кібербезпеки, дадуть змогу глибше зануритися в тему та озброять вас необхідними знаннями й навичками для успішного старту в цій динамічній галузі.

Освітній серіал «Аналітик з кібербезпеки»  буде корисним як для тих, хто  тільки починають свій професійний шлях, так і для тих, хто має базові знання комп’ютерних технологій і прагне побудувати кар’єру у сфері кібербезпеки.

Переглянути серіал можна на платформі Дія.Освіта за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybersecurity-analyst 

Стрічка новин