На Уманщині напрацьовували шляхи посилення міжмуніципального співробітництва

В Умані відбулася третя діалогова зустріч щодо активізації міжмуніципального співробітництва тергромад. Аналогічні зустрічі вже відбулися на Золотоніщині та Звенигородщині. Про це інформують у департаменті регіонального розвитку ОВА.

В Уманському районі є один договір міжмуніципального співробітництва, зареєстрований у  Мінінфраструктури. Учасники діалогової зустрічі поділились своїм досвідом укладання договорів співробітництва.

Обговорили загальний стан співробітництва тергромад в Україні, в області загалом та Уманському районі зокрема. Також окреслили етапи, форми та напрями співробітництва. Особливу увагу приділили співробітництву у сфері безпеки громадян.

Під час воркшопу з напрацювання договорів співробітництва ТГ за такими напрямами: безпека, соціальний захист, ЖКГ та вільна тема. Напрацьовано 16 проєктних ідей.

Надалі представники депратаменту регіонального розвитку ОВА, U-LEAD з Європою в Черкаській області та Черкаської агенції регіонального розвитку будуть надавати консультаційний супровід укладання перспективних договорів міжмуніципального співробітництва та їхньої реєстрації в Мінінфраструктурі.

Фінальна діалогова зустріч запланована в Черкаському районі.

Стрічка новин