В Умані готуються монтувати восьмий поверх у зруйнованій ворогом багатоповерхівці

Багатоповерхівку в Умані, куди минулоріч поцілила російська ракета, поступово відновлюють. Ремонтники вже готуються закладати плити 8 поверху із 9-ти. Оглянув хід робіт на будівельному майданчику заступник очільника області Антон Царюк під час виїзного засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Тут він зустрівся із мешканцями будинку, щоб актуалізувати нагальні питання та допомогти з їхнім вирішенням. Передовсім жителів турбують терміни робіт. Також важливим є питання підключення газу для другого під’їзду, де нині живуть родини уманчан.

– Відбудова будинку триває, попри перебої з енергопостачанням, – зауважив Антон Царюк. – Щоб пришвидшити темпи, ми залучили до виготовлення необхідних будівельних деталей черкаське підприємство. Тож ремонтники мають все необхідне для послідовної відбудови.

Паралельно триває утеплення будинку, де це можливо зробити. Оселі на вже зведених поверхах готують до утеплення та внутрішніх робіт.

– Наша головна вимога – прозорість усіх процесів, дотримання термінів та якість виконаних робіт, – наголосив заступник очільника області. – Ми в постійному контакті з мешканцями будинку, забудовником і проєктантом. Нагальні питання намагаємося вирішувати оперативно та відкрито. 

Нагадаємо, будинок в Умані відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, також співфінансують роботи з місцевого бюджету. 

Стрічка новин