В області прогнозують зниження температур

Гігантський блокуючий антициклон-довгожитель, який у метеорології називають «парниковим котлом», тривалий час не допускав у наш регіон свіже повітря Атлантики. Проте вчора він все ж дозволив атмосферним фронтам проявити себе у Жашкові грозовим дощем. Про погодні зміни в на Черкащині розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

На решті території спостерігалися ізольовані осередки купчасто дощової хмарності, які зазвичай вологи приносять мало, тому відмічалися сухі грози.

Наслідками блокую чого антициклону стали пекельна спека 35-37º, надзвичайно високі середньодобові температури 29-30º, яких навіть не було у кліматі черкащини, аж 90 температурних рекордів. Вже на ранок перегріта, 30º вода у Дніпрі, що фіксувалося вперше в історії спостережень.

У вихідні та на початку нового робочого тижня, антициклон «Frederik» забезпечить переважно сонячну суху погоду з температурою вночі 17-22º, вдень 27-32º.

Через дефіцит опадів в екосистемах області утримується надзвичайна 5 класу пожежна небезпека. За таких умов надто високий ризик виникнення пожеж.

 

Стрічка новин