В обласному драматичному театрі підбили підсумки сезону

204 зіграні вистави. 4 прем’єри. 40700 глядачів. 11 благодійних вистав. Черкаський обласний академічний музично-драматичний театр підсумував 92-ий театральний сезон. 

Подякував за культурну дипломатію колективу начальник ОВА Ігор Табурець.

– Наші творчі колективи славлять Черкащину, популяризують українське, утверджують нашу самобутність, підтримують, – зауважив очільник області. – Цей сезон для колективу обласного театру справді результативний. Театр продовжив діалог із глядачами. Попри тривоги, які переривають його, та решту складнощів. Але вже з підсиленням для енергетичної стійкості. Якісний продукт, відповідно глядацький попит.

У театрі беруться втілювати доброчинні ініціативи. Зокрема для підтримки української боротьби, а також наших ВПО.

– Нехай у новому сезоні справдяться всі плани, – наголосив Ігор Табурець. – Нашу підтримку ви маєте. Щирого вам глядацького «Дякую»! 

Між тим, головний постановник обласного театру Станіслав Садаклієв поділився творчими планами на наступний сезон. У роботі колективу вже кілька масштабних проєктів та в розпалі підготовка до прем’єр.

– Плануємо в наступному сезоні 5 прем’єр як для дорослих, так і для дітей, – розповів він. – Також готуємо масштабний україно-німецький проєкт – мюзикл «Чарівник країни Оз». Спочатку презентуємо його для наших глядачів, опісля відіграємо німецькою мовою за кордоном. Презентуємо нашу виставу «Украдене щастя» у Львові на престижному фестивалі «Золотий Лев». Це справді почесна місія для нашого театру. Також багато гастролюватимемо: у Києві, Житомирі, Вінниці.

Загалом за минулий сезон актори підготували для глядачів Черкащини чотири прем’єри: «Шантрапа», «Макбет», «Запорожець за Дунаєм» та «Фрекен Жюлі». 

Нагадаємо, на сцені Черкаського обласного драматичного театру актори з інвалідністю поставили виставу «Після Перемоги».

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин