Ігор Табурець про ситуацію в області на ранок 12 липня

Із вечора до ранку ворог не давав спокою захисникам українського неба. Протиповітряна оборона працювала і на Черкащині. Про це повідомив начальник ОВА Ігор Табурець.

Зокрема, наші захисники знищили крилату ракету в Черкаському районі. А також мінуснули там ще одну ворожу ціль – її тип встановлюється.

– В обох випадках минулось без наслідків, – зауважив Ігор Табурець.

За попередньою інформацією, ще одну повітряну ціль наші оборонці знищили в небі над Золотоніщиною.

– У результаті загорілась суха рослинність, – розповів начальник ОВА. – Пожежу ліквідували місцеві команди. Також пошкоджено лінію електропередач і вікна попередньо дев’яти приватних будинків. Обстеження території триває. Відповідні служби працюють.

За інформацією Командування Повітряних Сил ЗСУ, увечері 11 липня 2024 року окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації 5-ма крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101. А впродовж ночі – 19-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» та безпілотниками невстановленого типу . Загалом нашою протиповітряною обороною знищено 5 ракет та 11 БПЛА.

Решта вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони, ворог використовує імітатори ударних БпЛА. У разі виявлення підозрілих предметів просимо самостійно не вчиняти жодних дій, а терміново повідомляти про їхнє місцезнаходження поліцію, ДСНС чи місцеву адміністрацію.

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин