У Черкаському районі вакцинували жителів трьох сіл

Черговий виїзд вакцинального автобуса Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб відбувся до села Будище Черкаського району. Тут для жителів Будищенської громади провели профілактично-вакцинальну кампанію «Дбаємо про здоров’я разом».

Захід організували фахівці обласного ЦКПХ спільно з колегами Черкаського відділення Черкаського міськрайонного відділу Центру та медичними працівниками амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Будище.

Виїзна вакцинальна сесія проводилася для жителів трьох сіл –  Будища, Лозівка та Свидівка.

У ході заходу жителям сіл розповідали про важливість вакцинації від тяжких інфекційних захворювань та вакцинували їх від правця і дифтерії.

Загалом цього дня щеплення отримали 29 жителів Будищенської громади.

Також усі бажаючі мали можливість зробити швидкі тести на гепатити В та С.

Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ також провели серед населення роз’яснювальну роботу щодо профілактики цукрового діабету, онкологічних недуг, серцево-судинних захворювань, зокрема інсульту,  розповіли про переваги здорового способу життя та способи покращення ментального здоров’я.

«Спільно з працівниками первинної ланки медичної допомоги ми робимо дуже важливу справу для черкащан. У результаті сьогоднішньої виїзної вакцинальної сесії жителі трьох сіл Будищенської громади змогли пройти первинний медичний огляд, отримати консультації лікарів та провакцинуватися від правця і дифтерії. Завдяки таким виїзним профілактично-вакцинальним акціям, організованим фахівцями нашого Центру, ми забезпечуємо доступність медичних послуг для людей, які живуть у сільській місцевості», – підсумував Валентин Рибак, завідувач Черкаського відділення Черкаського міськрайонного відділу обласного ЦКПХ.

За інформацією Черкаського обласного ЦКПХ

Стрічка новин