Вадим Яненко про енергоситуацію і тарифну політику

Масовані ворожі обстріли української енергетичної інфраструктури і її руйнування. Це головна причина підвищення тарифів на електроенергію. На цьому наголосив в.о. генерального директора ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Яненко на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він пояснив, тариф на електроенергію для населення, встановлений на рівні 4,32 грн/кВт*год, покриває собівартість виробництва 1 кВт*год електроенергії двома державними енергокомпаніями, а також транспортні витрати. Цей тариф включає в себе тільки собівартість, без будь-яких надбавок. 

– Встановлюється єдина фіксована ціна для індивідуальних і колективних побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт*год, – пояснив Вадим Яненко. – При цьому «нічний тариф» (при встановленому двозонному лічильнику) складатиме 2,16 грн/кВт*год. При середньому щомісячному споживанні електроенергії в обсязі 170 кВт*год, платіжка за електроенергію зросте на 285 гривень. 

Як зауважив в.о. генерального директора ПАТ «Черкасиобленерго», підняття тарифа – вимушений крок. Його причина – масштабні втрати в енергосистемі після масованих ворожих обстрілів української енергетичної інфраструктури. 

Нас чекає масштабна реконструкція, яка потребує величезних ресурсів, – підсумував Вадим Яненко. – Мета – не залишитись без світла, втримати систему. 

 Нагадаємо, на Черкащині нині діють графіки погодинних відключень електроенергії.

Стрічка новин