Ситуація в енергосистемі станом на 10 червня

Ситуація в енергосистемі станом на 10 червня: через аварійну ситуацію в електромережах знеструмлювалися споживачі у Сумській та Харківській областях; з 16 до 22 години планується застосування графіків погодинних відключень.

ГЕНЕРАЦІЯ, ПЕРЕДАЧА, СПОЖИВАННЯ

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Румунії, Словаччини та Польщі.

У денні години через сонячну погоду і відповідно активну роботу СЕС певний період обмежувалося виробництво електроенергії з ВДЕ.

Обмеження споживачів не застосовувалися. Сьогодні застосування графіків погодинних відключень планується з 16:00 до 22:00. Відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують 80 % електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.

СТАН МЕРЕЖ

У Сумській області двічі знеструмлювалась високовольтна повітряна лінія оператора системи передачі. При цьому знеструмлювалися споживачі у Сумській та Харківській області, а одне з енергогенеруючих підприємств відключалося від енергосистеми країни. Застосовувалися аварійні відключення споживачів. На ранок споживачів заживлено. Причина відключення з’ясовується.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

У Харківській області внаслідок ворожого обстрілу відключилась повітряна лінія обленерго. Знеструмлювалась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі. Вранці всіх споживачів було заживлено.

Вдень на Дніпропетровщині на одній з підстанцій під час обстрілу відключалося обладнання, знеструмлювалася понад 41 тисяча побутових споживачів у м. Нікополь. Усіх заживлено.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі дещо знизився і становить 15,19м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 24 799 МВт*год. Експорту не передбачається.

За інформацією Міністерства енергетики України

Стрічка новин