В області завершилася «Школа грантової майстерності»

З чого починати власну справу, як писати бізнес-план, як залучити грантові кошти на втілення власної ідеї. Цьому навчали ветеранів Черкащини та членів їхніх родин у «Школі грантової майстерності».

Проєкт проходив на базі Черкаської агенції регіонального розвитку за сприяння Черкаської обласної військової адміністрації. Навчання тривало два місяці. Активно долучилися до занять 20 осіб.

– Українські ветерани – цілеспрямовані, активні та ідейні, – наголосила перша заступниця очільника області Наталія Кравченко. – Наша мета – залучити їхню енергію та допомогти реалізуватися в мирному житті. За результатами «Школи грантової майстерності» вже 5 наших ветеранів готуються подавати заявки на отримання гранту за державними програмами, двоє – визначають напрям своєї подальшої підприємницької діяльності.

Окрім теоретичних знань, учасники «Школи» спілкувалися між собою на очних заняттях і переймали досвід тих, хто вже залучив гранти на розвиток власної справи. Зокрема, своїми історіями поділилися двоє ветеранів, які вже розвивають свій бізнес.

– Нам важливо підтримувати наших військових, які повернулися з передової, та допомагати знайти для себе ту справу, яка допоможе в їхній самореалізації, – наголосила Наталія Кравченко. – Водночас розвиток ветеранських бізнесів – це вклад в економічну стійкість країни та в наш бренд «Зроблено на Черкащині» зокрема. 

Нагадаємо, на Черкащині діє портал для ветеранів “Черкаський вимір”. Тут зібрана актуальна інформація про пільги, допомогу, гранди на власну справу для українських захисників та членів їхніх родин.

Стрічка новин