Вадим Курило про приватизацію та оренду держмайна на Черкащині

З початку року в області оголосили 16 приватизаційних аукціонів. 5 з них завершилися успішно. Завдяки продажу держмайна до державного бюджету надійшло близько 15 млн грн. Про це розповів начальник регіонального відділення ФДМУ по Київський, Черкаській і Чернігівській областях Вадим Курило на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Загалом вдалося залучити до торгів понад 30 учасників. До кінця року планують провести ще щонайменше 12 приватизаційних аукціонів. Усі об’єкти продаються та передаються в оренду на відкритих і прозорих онлайн-аукціонах у системі «Прозорро.Продажі».

– Приватизація державних підприємств — одна зі складових реформи управління державною власністю, що має на меті зробити управління державними активами ефективним і професійним, – зауважив Вадим Курило. – Приватизаційні активи навіть із низькою стартовою ціною через поточні законодавчі вимоги можна продавати за ринковою вартістю. Оскільки продаж майна проходить відкрито та конкурентно, покупці активно змагаються за справді цікаві лоти і готові платити за них відповідні кошти. При цьому український бюджет отримує додаткові ресурси для забезпечення Сил оборони.

Так, на Черкащині у 2024 році були приватизовані Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Кам’янський спиртогорілчаний комбінат», комплекс нежитлових будівель та споруд в с.Мала Бурімка, нежитлове приміщення у Христинівці. Найближчим часом завершують підготовку до продажу єдиного майнового комплексу ДП «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Також Вадим Курило відзначив, що на 1 червня надходження коштів до державного бюджету від оренди державного майна, розташованого в Черкаській області, становили понад 24,2 млн грн. Це – орендна плата за 575 договорами оренди, що відповідає виконанню планового показника на рівні 48,5 %.

Стрічка новин