Олександр Супряга про перерахунок пенсії

На Черкащині завершили перерахунок пенсії понад 38 тисячам працюючих пенсіонерів. Про це розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Олександр Супряга на брифінгу в медіацентрі ОВА.

За його словами, органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення громадян проводять перерахунок пенсії тим особам, які після призначення пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули права на проведення перерахунку.

– Право на такий перерахунок пенсії мають всі офіційно працюючі пенсіонери кожні два роки, – додав він. – Оскільки страхувальники подавали звіти про сплату єдиного соціального внеску за І квартал 2024 року до 10 травня, перерахунок працюючим пенсіонерам проведено у травні. Тож пенсію у підвищеному розмірі жителі Черкащини отримають у червні з доплатою за квітень і травень.

Середній розмір підвищення пенсії після перерахунку по стажу – 75,84 грн, по стажу та заробітній платі – 192,77 грн. Додаткові витрати на виплату пенсії становлять 3 357 грн на місяць.

Під час перерахунку враховували страховий стаж, набутий після призначення пенсії, або – за доцільності – стаж та заробітну плату, набуті після призначення пенсії.

 

Довідково:

На 1 травня 2024 року в Черкаській області обліковується 396,2 тис. пенсіонерів. Середній розмір «цивільної» пенсії становить майже 4,7 тис. грн, пенсії військовослужбовців – 12,4 тис. грн.

Стрічка новин