В обласній ДСНС розповіли про ситуацію з пожежами в екосистемах

З початку року в екосистемах Черкащини сталася 131 пожежа. Про це повідомила начальниця сектору агітаційної та пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України в Черкаській області Оксана Крутоус на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як вона зауважила, в області утримується найвищий клас пожежної небезпеки. Є ризик збільшення виникнення пожеж на відкритих територіях.

 – Основними причинами виникнення пожеж у природних екосистемах залишається порушення вимог під час перебування в лісових масивах, – розповіла області Оксана Крутоус. – Зокрема, самовільне випалювання сухої рослинності, недотримання заходів безпеки під час проведення польових робіт. Загалом 90% пожеж виникає через людську необачність.

Для запобігання негативних випадків і з метою забезпечення пожежної безпеки у природних екосистемах рятувальники здійснюють низку профілактичних заходів.  Зокрема, обстеження протипожежного захисту населених пунктів, котеджних містечок, дачних і садових товариств, розташованих у лісових масивах, та прилеглих.  Також проводять щоденні рейди населених пунктів, лісосмуг, сільськогосподарських угідь та іншої місцевості. Окрема увага приділяється інформаційно-роз’яснювальній роботі з населенням.

 – Однимиз ефективних методів моніторингу ситуації з пожежами є застосування БпЛА, – додала Оксана Крутоус. – За їхньою допомогою ми виявляємо загоряння сухої рослинності на початкових етапах. Окрім цього, під час проведення рейдів за самовільне випалювання рослинності або її залишків до адміністративної відповідальності притягнено 16 громадян.

 

Стрічка новин