На Черкащині запрацював центр комплексної допомоги дітям, які постраждали від насильства

У Черкасах відкрито перший в області центр «Барнахус» для дітей, які постраждали від насильства або стали його свідками.

Місто стало 12 регіоном України, де створено подібні центри. Їхнє головне призначення – зменшення травмування дітей, допомога та належна підтримка.

Деталі функціонування центру обговорили сьогодні на спільній зустрічі  за участі заступника міністра юстиції України Олександра Банчука, керівників  обласної та міської влади, правоохоронних органів і представників ЮНІСЕФ.

Наразі черкаський «Барнахус» має чотири простори. Вони облаштовані необхідними технічними засобами. Зокрема, це кімната захисту. Тут проходитимуть зустрічі дітей. Ще – зона для опитування і надання психологічної підтримки родинам. Спеціалізована кімната для роботи багатопрофільної міжвідомчої команди. А також медична кімната.

Це важлива ініціатива для регіону, – наголосив заступник очільника області Олександр Шамрай. – Першочергове завдання – захист прав дітей. Завжди маємо працювати на запобігання негативним ситуаціям. Проте повинні бути готовими оперативно та якісно діяти в разі їх виникнення. Головна мета – не нашкодити, допомогти дитині та психологічно її підтримати.

Довідково:

проект «Впровадження моделі Барнахуса для захисту дітей-постраждалих від насильства» реалізовано за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» та ЮНІСЕФ.

Стрічка новин