Фонд підтримки спрямовує 10 млн дол. для українських стартапів: подавайте заявки

Google продовжує підтримувати українські стартапи і за сприяння Мінцифри запускає приймання заявок на другий етап Фонду підтримки Google для стартапів в Україні. Про це інформують у Мінцифри.

Українські компанії зможуть отримати до $100 тис. для ведення бізнесу. Ці кошти можна вкласти на відновлення бізнесу, що постраждав через війну, масштабування чи створення нового продукту для виконання завдань компанії.

Google for Startups Ukraine Support Fund уже надав $5 млн для підтримки українських стартапів. Запуск другого Фонду підтримки в $10 млн — це можливість компаніям не просто розвиватися та створювати нові продукти, а й зробити внесок у відновлення економіки країни.

Щоб отримати підтримку від Google, необхідно мати:

  • зареєстровану юридичну особу в Україні;
  • MVP, який має потенційний комерційний успіх та цінність для користувачів.

Пріоритет надаватимуть компаніям, які використовують штучний інтелект.

Окрім фінансування, стартапи можуть отримати додаткові $350 тис. у вигляді кредитів Google Cloud. Так, стартапи отримають доступ до інноваційних рішень та продуктів Google і зможуть розширити можливості для розвитку команд.

Встигніть подати заявку на отримання гранту до 5 червня.

Переможців нового етапу Фонду підтримки Google для стартапів в Україні оголошуватимуть поетапно — у червні та вересні 2024 року, а також протягом 2025 року.

Нагадаємо, Google for Startups Ukraine Support Fund уже надав гранти 58 українським стартапам на загальну суму $5 млн. Також стартапи отримали технічну та менторську підтримку для розвитку бізнесу, що значно сприяло відновленню економіки.

Дізнатися більше про Фонд підтримки Google для стартапів в Україні та подати заявку можна на сайті Фонду.

Стрічка новин