Понад 211 тис. персональних кабінетів створили потенційні учасники НМТ-2023

До 3 травня 2023 року триває реєстрація на участь у національному мультипредметному тесті. Нині створено вже понад 211 тис. персональних кабінетів, близько 188 тис. осіб уже отримали повідомлення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат НМТ 2023 року.

Бажання складати тестування у тимчасових екзаменаційних центрах, які будуть створені в Україні, виявили 169 573 особи, за кордоном ー 18 364. Вибираючи предмет додаткового блоку, вступники віддають перевагу історії України (109 455 осіб) й іноземним мовам (68 066 осіб). 27 123 особи виявили бажання складати третім предметом біологію, 4 026 осіб ー фізику, 2 673 особи ー хімію.

Щоб зареєструватися, вступнику/вступниці потрібно за допомогою спеціального сервісу на вебсайті створити персональний кабінет. Якщо вступник /вступниця не натисне на кнопку «Надіслати на обробку», регіональний центр не зможе опрацювати інформацію, тож потенційного учасника не буде зареєстровано для складання НМТ.

У разі ненадання копій документів або надання копій, що не відповідають вимогам, вступників повідомлять про потребу виправити недоліки. Усунути помилки і повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру потрібно буде якнайшвидше, не пізніше ніж 7 травня.

Тож після надсилання документів для опрацювання, рекомендуємо перевіряти інформацію у персональному кабінеті, щоб не пропустити важливого повідомлення.

Також до 7 травня в персональному кабінеті вступник/вступниця матиме змогу змінити навчальний предмет додаткового блоку, з якого він/вона бажає скласти тестування, чи населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме в дні проведення НМТ, чи вказати на потребу в проходженні НМТ під час додаткової сесії.

Докладна інформація про процедуру реєстрації –у рубриці «Процедура реєстрації» сайту УЦОЯО.

Нагадаємо, раніше розповідали, що робити, якщо неможливо увійти до персонального кабінету.

За інформацією Міністерства освіти і науки України

Стрічка новин