Епідситуація щодо грипу та ГРВІ на Черкащині

В області  за останній тиждень на грип та ГРВІ захворіли 4 642 особи, що склало 0,4% від загальної кількості населення. Порівняно з попереднім тижнем відзначається зростання захворюваності майже на 8%.

Показник загальної захворюваностіна 100 тис. населення склав 401,17, що на 12,7% нижче від епідемічного порогу по області. Шпиталізовано 288 осіб (6,2% від кількості захворілих).  За звітний тиждень в області летальних випадків від грипу не зареєстровано.

Найвищі показники захворюваності у Христинівській, Тальнівській, Білозірській, Руськополянській, Шполянській (дуже високий рівень інтенсивності), Степанецькій, Новодмитрівській, Ватутінській, Бужанській, Золотоніській (високий рівень інтенсивності) громадах.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» обстежено 94 особи, з них у 67% випадків отримано позитивні результати. Виявлено віруси грипу типу А у 19 (20,2%) випадках, віруси SARS-Cov-2 – у 5 (5,3 %) випадках та інші віруси респіраторної групи інфекцій – у 39 (41,5%) випадках.

З початку епідемічного сезону в області щеплено проти грипу 3 450 осіб, за звітний тиждень – 77 (з групи епідемічного ризику 65 осіб, персоналу медичних закладів – 5 осіб).

За інформацією ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Стрічка новин