Для безпеки в період Рош га-Шана: фахівці Держпродспоживслужби провели зо дві сотні перевірок

Фахівці Уманського міськрайонного управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області поінформували про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час святкування Рош га-Шана.

Так, були відкориговані План санітарної охорони території м. Умань, Комплексні плани профілактики інфекційних хвороб, що мають міжнародне значення, локалізації та ліквідації  COVID-19 в м. Умань, алгоритми дій на надзвичайні ситуації при COVID-19.

Розробили плани забезпечення санепідблагополуччя під час святкування Рош га-Шана, взаємодії Уманського міськрайонного управління із задіяними службами, програму контролю факторів ризику середовища життєдіяльності та безпечності харчових продуктів.

В управлінні створено групи: інформаційно-аналітичну, комунікативну, оцінки і контролю ризиків, моніторингових перевірок, матеріально-технічного забезпечення.

Фахівці Уманського міськрайонного управління  Держпродспоживслужби Черкащини були задіяні у 6-ти нарадах щодо святкування Рош га-Шана,  які проходили за участі посла Держави Ізраїль,   Головного державного санітарного лікаря України та равинів, та у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Для 17-ти відділів та служб  міської ради, підприємств  та організацій, задіяних в обслуговуванні Рош га-Шана, спеціалізованих закладів охорони здоров’я (пункт забору крові, медпункт «УМЦПМСД», шпиталь для туристів, «Еmergency Clinic») надано рекомендації щодо забезпечення санепідблагополуччя під час Рош га-Шана.

Проведено ревізії укладок на ОНІ, сформовано на COVID-19.  Розроблено пам’ятки, листівки для прочан щодо протиепідемічних та профілактичних заходів під час COVID-19 кількома мовами.

Проведено 188 моніторингових перевірок об’єктів, розташованих у районах проживання та святкування Рош га-Шана.

За результатами перевірок, склали 16 протоколів за невиконання протиепідемічних вимог.

Досліджено 357 проб харчових продуктів, води питної, водойм, гігієнічних змивів. Проведено 15 контролів чистоти поверхонь. Питома вага позитивних проб становила – 6,4%, зокрема, за мікробіологічними показниками – 3,2% харчових продуктів, 2,1 % – води питної, 30,0 % – води з водойм, 8,2 % –  гігієнічних змивів,  в яких виявилися бактерії  групи кишкової палички. Патогенна мікрофлора не виявлена.

На виконання рішення Державної ТЕБ та НС, в м. Умань на період святкування Рош га-Шана розгорнули 9 контрольно-пропускних пунктів у межах проживання та святкування прочан. Пункти забезпечені деззасобами, антисептиками для рук, рідким милом, одноразовими рушниками, засобами індивідуального захисту.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

Стрічка новин