Держпродспоживслужба про дотримання санітарних норм та протиепідемічних заходів на об’єктах області
Минулого тижня фахівці Держпродспоживслужби області спільно із представниками Національної поліції провели 481 моніторингову перевірку соціально значущих об’єктів щодо дотримання санітарних норм та протиепідемічних заходів. Наразі порушення виявили на 167 з них (34,7 %).
Антирейтинг закладів, де зафіксували порушення, очолили перукарні та салони краси. Майже 67% з них не дотримуються тих чи інших вимог. Більше 50% перевірених закладів непродовольчої торгівлі, громадського харчування також потрапили до числа антилідерів.
Нагадаємо, що найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, відсутність місць для обробки рук спиртовмісними антисептиками, порушення централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок тощо.
Під час останньої перевірки особливу увагу приділили закладам освіти та їх роботи в умовах карантину. З початку нового навчального року фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області провели моніторингові перевірки 24-ох закладів освіти. Виявили 6 порушень санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил. За результатами перевірок склали 2 протоколи про адміністративні правопорушення (у Драбівському та Смілянському районах). Керівникам закладів направили 6 приписів і пропозицій щодо усунення виявлених порушень.
Загалом минулого тижня за наслідками проведених моніторингових перевірок склали 27 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам підприємств, установ направили 166 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень. На адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, направили 70 інформацій. Фахівці Держпродспоживслужби області ініціювали зокрема провести 14 засідань регіональної та місцевих комісій з ТЕБ та НС.
За інформацією ГУ Держпродслужби в Черкаській області
-
16:30Безоплатні можливості від Дія.Бізнес для розвитку підприємницьких навичок
Рамка підприємницьких компетенцій EntreComp+ — це адаптований під глобальні виклики та технологічні тренди малого й середнього бізнесу в Україні документ, який допомагає українським підприємцям розвивати…
16:30 -
16:04Президент України відвідав один із командних пунктів 41-ї ОМБр, яка обороняє Часів Яр
Під час робочої поїздки на Донеччину Президент України Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади. Глава держави заслухав доповідь командира бригади…
16:04 -
16:01Наповнення бюджетів усіх рівнів: за перший квартал року надходження платежів сягають більше 7,2 млрд грн
За перший квартал 2024 року надходження платежів, контроль за надходженням яких покладено на управління оподаткування фізичних осіб, становлять 7 277,4 млн грн. Це на 1…
16:01 -
13:34Цифрові продукти та бізнес-акселератор для ветеранів: залучаємо кращі світові практики міжнародних партнерів
Команда Міністерства у справах ветеранів зустрілася із представниками наглядової ради міжнародного фонду у сфері оборонних технологій MITS Capital LLC, щоб обговорити та визначити напрями потенційного…
13:34 -
12:05В Україні засіяно вже понад 2 млн гектарів ярих зернових і зернобобових
На контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур. З яких, зокрема: кукурудзи – 748,7 тис. га; ячменю –…
12:05 -
11:08Способи проходження ідентифікації для ВПО, які отримують пенсію
Пенсіонери, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року й отримують пенсію в АТ «Ощадбанк», мали пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня…
11:08 -
09:47Прозорі закупівлі: які закупівлі оголошені в районах? Дивіться на офіційних ресурсах
Громадський актив може промоніторити публічні закупівлі, оголошені на Черкащині та районах зокрема. На офіційних сайтах постійно оновлюються дані щодо оголошених торгів і закупівель органами місцевого…
09:47 -
09:14Понад 600 страв: в Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту «Cult Food» Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, розроблений на підтримку Стратегії реформи…
09:14 -
09:08Загальні бойові втрати противника станом на 19 квітня
Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:особового складу ‒ близько 457830 (+870) осіб,танків ‒ 7205 (+9) од,бойових броньованих машин ‒ 13852 (+17)…
09:08 -
09:04Олена Зеленська: Харчування дітей має бути здоровим, саме про це має бути кожен рецепт, кожна закупівля, кожна страва
https://youtu.be/IWwero8JyMo?si=UbkAFzBPqGDN-r5R Перша леді України взяла участь у презентації нового збірника рецептур для шкільних їдалень від Євгена Клопотенка. Його представила команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту CultFood…
09:04 -
09:02Звернення Президента України
https://youtu.be/datRuZTpaIw?si=MFF3vyvIcv1F9BEy Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Головне за сьогодні. Перше – селектор, ключові доповіді. Головком – щодо фронту, наших операцій і результатів. Міністр оборони –…
09:02 -
17:10Сучасний адміністратор: фахівці ЦНАПів області підвищували компетентності
Навички фахівця сучасного центру надання адміністративних послуг опановують адміністратори ЦНАПів Черкащини. Організували дводенні навчання Програма PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» у партнерстві з Черкаською…
17:10