Агродосвід: на Черкащині розвивають козівництво

На Черкащині активно розвивається козівництво

Серед приватних і селянсько-фермерських господарств області набуває популярності галузь козівництва. Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Черкаської ОВА.  

За даними Черкаської філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», в області лише офіційно зареєстровано юридичними особами 150  голів кіз, а  фізичними особами – 654.  

Фермери вважають цей напрям перспективним, зважаючи на зростання попиту споживачів на козине молоко, сири та іншу продукцію.

Козине молоко багатше, ніж коров’яче, на кальцій, фосфор, кобальт і вітаміни А, В1, В2 та ін. Воно має підвищені антиінфекційні, антианемічні властивості. Молочнокислі продукти, виготовлені з козиного молока, легко засвоюються, мають високу поживність, лікувальні та дієтичні якості. Особливо цінні з козиного молока сир і масло, їх можна використовувати в харчуванні людей різного віку. 

Нагадаємо, в Україні діють грантові програми. Зокрема, грант для ветеранів та членів їхніх сімей на ведення господарської діяльності. Розмір виплати залежить від кількості створених робочих місць та сягає 1 млн грн. Подати заявку на фінансову підтримку можна через портал «Дія».

Стрічка новин