6000 хабів цифрової освіти долучилися до Дія.Цифрова освіта

Міністерство цифрової трансформації в межах національного проекту з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта побудувало партнерську мережу з понад 6000 хабів цифрової освіти по всій Україні.

Це місця, куди вільно може завітати кожен громадянин та безоплатно навчатися цифрової грамотності: бібліотеки, ЦНАПи, приватні компанії, громадські організації тощо.

Повний перелік всіх хабів цифрової освіти можна подивитися на інтерактивній карті за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/hubs

Зокрема, на інтерактивній карті можна побачити графік роботи кожного хабу, адресу, номер телефону для попереднього запису та електронну пошту.

Заступник Міністра цифрової трансформації Валерія Іонан підкреслила, що Мінцифри розбудовує мережу хабів цифрової освіти як частину розвитку інфраструктури освіти в Україні.

«Ми прагнемо, щоб кожен українець, незалежно від віку, статі, професії та того, в якому куточку країни він живе, міг знайти поруч хаб цифрової освіти й завітати туди, щоб отримати доступ до безоплатного навчання цифрової грамотності. І якщо минулого року в нашій мережі було близько 2000 хабів цифрової освіти, то на сьогодні кількість хабів цифрової освіти збільшилась утричі! Ми дякуємо нашому стратегічному партнеру — Українській бібліотечні асоціації, а також приватному сектору», — заявила Валерія Іонан.

Щоб долучитися до національного проекту Дія.Цифрова освіта та стати хабом цифрової освіти, необхідно заповнити онлайн-форму: https://osvita.diia.gov.ua/hubs-apply

Стрічка новин