Помер Іван Фізер – народний художник України

На 67-му році життя помер Іван Фізер, голова Черкаської обласної організації Національної спілки художників України, лауреат обласної мистецької премії імені Данила Нарбута.

Обласна державна адміністрація висловлює співчуття рідним та близьким митця, а також усій творчій спільноті.  Талановитий художник плідно працював у галузі графіки, живопису, скульптури та монументально-декоративного мистецтва. Його різнопланова творчість глибоко національна та індивідуально-самобутня.
За час своєї професійної діяльності, Іван Васильович брав участь в обласних, всеукраїнських і міжнародних виставках, симпозіумах з кераміки та скульптури; провів безліч персональних виставок. Полотна митця перебувають в музеях та приватних колекціях в Україні та за кордоном. Це свідчить про його високий професіоналізм.
У 2001 році Іван Васильовичу за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки присвоєно почесне звання «Заслужений художник України», в 2020 році художник отримав почесне звання «Народний художник України».

 

Стрічка новин