Ключова артерія України має знову запульсувати, – Скічко про відродження судноплавства на Дніпрі

«Ракета-1» – так називалося перше судно на просторах Дніпра в 60-х. Потім були «Метеор», «Комета», «Полісся» та інші. Очільник Черкащини Олександр Скічко твердить, що подорожі Дніпром необхідно відновлювати і ця робота вже триває.

– Мені дуже хотілося б, щоб із Києва до Канева та Черкас було знову рікою подати, – зазначив він у своєму телеграм-каналі. –  Щоб теперішні школярі та студенти побачили красу Черкащини ще й з такого ракурсу. Будемо відроджувати – ностальгію. Ключова артерія України має знову запульсувати, як у старі добрі часи.

Десятки теплоходів по Дніпру, Десні, Прип’яті доставляли в різні міста сотні тисяч пасажирів. Ходили з Києва до Прип’яті, Канева, Черкас, із Запоріжжя в Дніпро, з Херсона і Миколаєва – в Одесу. До 20 млн пасажирів у рік користувалися річковим транспортом в Україні.

– Для багатьох це одні з найнезабутніших спогадів родом із дитинства, – додав Олександр Скічко. – Власне, як і для мене. Це була не просто подорож, а справжній круїзний політ до Канівського заповідника, на Чернечу гору. Минуло більше 20 років, але пам’ятаю, як сьогодні.

 

Стрічка новин