Цінуємо наше: черкаський виробник виготовляє вітчизняні суперфуди

Зроблене на Черкащині знають по всій Європі. Місцевий виробник  підкорює європейський ринок органічного та традиційного пшона. Його особливо цінують за кордоном за поживні якості.

Відвідав потужності підприємства очільник області Ігор Табурець. У своїй галузі воно працює майже чверть століття. Має потужності, щоб виготовляти більше 10 000 тонн пшона на рік. Продукцію постачає до понад 20 країн.

– Експорт готового, якісного, конкурентного продукту – це про створення доданої вартості, – наголосив очільник області. – Постійно наголошую на важливості переробки. Не сировина, а готовий продукт додасть у ціні, прибутках, сплачених опісля податках. А ще – до іміджу країни як виробника справді класної продукції, а не постачальника сировини.

У планах на підприємстві – виготовлення екстрактів та олій із зародків проса й амарантів, нішевих олій, борошна та макаронних виробів з пшона. Уже працюють над запуском лінії з виробництва безглютенових хлібопекарських сумішей.

– Розширюються власним коштом або ж за рахунок грантової підтримки, – додав Ігор Табурець. – Від держави, зокрема. І все це – в умовах війни, постійних перебоїв з електроенергією, ворожих атак. Наші виробники вкотре доводять свою незламність.

Виготовлене перевіряють у власній лабораторії, щоб досягти кращих показників продукції, зокрема, і щодо рівня глютену.

Нагадаємо, покупці можуть отримати кешбек за придбання товарів українського виробництва. Нараховують його в межах програми «Національний кешбек».

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:

Стрічка новин