Налагодження бізнес-зв’язків із Азербайджаном обговорили в Черкаській ОДА

Перспективи нових партнерських стосунків між Черкащиною та підприємцями Азербайджану сьогодні обговорили в облдержадміністрації. Регіон є перспективним для інвестування та розвитку підприємств різноманітного спрямування. На цьому  наголосив під час зустрічі заступник очільника ОДА Роман Карманнік.

Представники провідних підприємств Азербайджану („Agro Dairy“, „Kraun Ko“, „Azersun Holding“) та керівник відділу міжнародного співробітництва Міністерства сільського господарства Азербайджанської Республіки завітали на Черкащину з дводенним візитом за участі третього Президента України Віктора Ющенка. Тут вони досліджують перспективи економічної співпраці між підприємцями обох держав. Насамперед у сільськогосподарському секторі та виробництві харчової продукції. 

– Візитівкою області є сільськогосподарський сектор, – відзначив заступник голови Черкаської ОДА Роман Карманнік. – Минулоріч ми зібрали 4,9 млн тонн зернових. Це – найбільший урожай за всі роки існування регіону. І наше завдання не лише експортувати це зерно, а створити умови для його переробки саме у нас в регіоні. Це дозволить виготовляти та експортувати готову продукцію з більшою доданою вартістю.

Посадовець нагадав, що нещодавно на державному рівні відбулася зустріч президентів України та Азербайджану, під час якої уклали низку важливих домовленостей. Це відкриває для обох сторін перспективи економічної співпраці в різних секторах економіки.

– Зараз Черкащина співпрацює з підприємствами з 42 країн світу, що свідчить про надійність Черкащини як бізнес-партнера, щоправда, частка підприємств Азербайджану незначна, – зауважив Роман Карманнік. – Тож ми маємо за мету виправити цю ситуацію. Серед наших пріоритетів, визначених Стратегією розвитку Черкаської області на період 2021-2027 років, – розширення співпраці з інвесторами, зокрема й із Азербайджану.

Черкащина може запропонувати іноземним партнерам більше сотні земельних ділянок, близько 50 приміщень для створення виробництв. Водночас на рівні області мінімізують бюрократичні перепони щодо запуску підприємств із іноземним капіталом в економіку регіону.

Стрічка новин